Stacks Image 25
Thomas Torstrup

Pianist/organist/komponist med utdannelse fra jazzlinja i Trondheim (NTNU).

Torstrup har vært involvert i flere prosjekter både som jazzpianist og organist. Han har blant annet samarbeidet med Karin Krog og Svante Thuresson.

Nylig har Torstrup samlet noen av sine favorittmusikere hos lydlegenden Jan Erik Kongshaug i Rainbow studio, og spilt inn sitt debutalbum for pianotrio/kvartett:
”Snøkorn” med Hanna Paulberg (sax), Trygve Fiske (bass) og Tore Sandbakken (tr.) Les mer om release
her.

Med sine samarbeidspartnernere som Martin Högberg (gitar), John Pål Inderberg (sax), har han også holdt flere orgelkonserter. Thomas Torstrup planlegger å spille inn et album med komposisjoner for kirkeorgel. Dette albumet skal redefinere bruk av kirkeorgel, puste nytt liv i et tradisjonelt instrument og berike lytteren med nye og friske musikalske innfallsvinkler.

Torstrup har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og har studert piano hos Vigleik Storaas og Erling Aksdal. Senere studerte han orgel hos Henning Sommerro, Harald Rise og Jon Skogstad. Interessen for å skape noe nytt med kirkeorgel førte til Mastergrad i orgel med fokus på improvisasjon. I løpet av studieårene har han hatt opphold både i Paris , Stockholm, Aarhus, Oslo og Trondheim.

Allerede som 13-åring fremførte han sin første jazzkomposisjon i Stavanger Konserthus med Jens Wendelboes orkester (Crazy Energy Jazz Quartet). Siden da har Torstrup har vært involvert i utallige prosjekter. Han har blant annet bidratt med sine komposisjoner på Oslo Jazzfestival, Moldejazz, Maijazz, Trondheim Jazzfestival, Nasjonal Jazzscene og har flere kirketurnéer bak seg.